Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Καστορίας Σεραφείμ : "Θα συνεχίσω να μιλάω για την Πατρίδα"

  Καστορίας Σεραφείμ : "Θα συνεχίσω να μιλάω για την Πατρίδα"

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα μέλη όλων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, επ'ευκαιρία της εορτής της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας, προστάτιδος των Φιλοπτώχων Ταμείων της Επαρχίας μας, τελέσθηκε σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ευχαρίστησε  τις Κυρίες των Ενοριών, που προσφέρουν τα πάντα και τις επήνεσε για την διακονία τους.
Ο Σεβασμιώτατος επέκτεινε το λόγο του και στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο τόπος μας, λέγοντας πως μας χρειάζεται η ενότητα στο όνομα του Χριστού, αφού το 2013, θα είναι ακόμη πιο δύσκολη χρονιά, σημείωσε ο Επίσκοπός μας.
Και συνέχισε λέγοντας πως "η Εκκλησία είναι απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να αγαπάμε τη δική μας Πατρίδα περισσότερο".
Και έκλεισε το λόγο του στέλνοντας ένα μήνυμα σε όσους αντιδρούν για όσα λέγει στα κηρύγματα και τα μηνύματά του. "Αυτοί που θέλουν να μου κλείσουν το στόμα και να μη μιλάω για την Πατρίδα, δεν θα καταφέρουν τίποτα. Αντιθέτως, θα συνεχίσω να μιλάω ακόμα περισσότερο για το Χριστό, την Ελλάδα και τη Μακεδονία".