Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

15 χρόνια Αρχιερατείας

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος και συλλειτούργησε με τον ιερό κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεώς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορα όπου κλήρος και λαός ευχήθηκε στον άξιο Μητροπολίτη Καστορίας.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Παναγία λέγοντας τα λόγια του Αγίου Ανθίμου της Χίου, ότι η είναι ένα ευσκιόφυλλο δέντρο το οποίο μας σκεπάζει, μας ξεκουράζει και αισθανόμαστε μια αύρα μέσα στο καύσωνα της αμαρτίας.

Και συνέχισε μιλώντας για τη ζωή του Επισκόπου όπως την περιγράφει ο Απόστολος Παύλος, δηλαδή δια δυσφημίας και ατιμίας, δια εμπαιγμών και δια μαστίγων.

"Η ζωή του Επισκόπου είναι δύσκολη. Γι’ αυτό και δυο πράγματα θέλησα και είχα στην Επισκοπική μου ζωή. Ένα δέντρο και ένα παράθυρο, όπου το δέντρο είναι η Παναγία η Γοργοϋπήκοος και το παράθυρο είναι η Θεία Λειτουργία. Ένα άνοιγμα για καθημερινή συνομιλία με το Θεό", σημείωσε ο κ. Σεραφείμ.

"Σας παρακαλώ και σας ικετεύω γονυπετώς ευχηθείτε για τον Επίσκοπό σας να μη χάσει ποτέ το δέντρο και το παράθυρο και να μην χάσει ποτέ στην παρούσα ζωή τη διάκριση αλλά και την επίγνωση ότι δεν είμαστε τίποτα. Είμαστε ένα μηδέν και λαμβάνουμε αξία μόνο εάν μπροστά του μπει το ένα που είναι ο Χριστός", κατέληξε ο ακρίτας Επίσκοπος της εν Καστορία Εκκλησίας.