Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Καστορίας Σεραφείμ

0-kastorias

Στην τέλεση του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας αρκέστηκε και φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, επ’ ευκαιρία των ονομαστηρίων του.

Όπως είχαμε ενημερώσει και τους φίλους της Romfea.gr, ο ακρίτας Επίσκοπος της εν Καστορία Εκκλησίας, δεν θα εορτάσει επισήμως και δεν θα δεχθεί ευχές στο Ιερό Επισκοπείο, συμμεριζόμενος τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός του Θεού.

Έτσι το απόγευμα της παραμονής της εορτής του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, ο οποίος έφτασε με τη δική του θέληση στον αγαπητό γείτονά του, όπως είπε χαρακτηριστικά, για να συμμετέχει όχι σε μια κοσμική αλλά σε μια εκκλησιαστική εορτή.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του εορτάζοντος Ποιμενάρχου της Καστοριάς, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς του αλλά και την παρουσία εκατοντάδων πιστών που θέλησαν να προσευχηθούν για τον Επίσκοπό τους αλλά και να του ευχηθούν από κοντά.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Σεραφείμ, ευχαρίστησε τόσο τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς του όσο και τον πιστό λαό που του ενεπιστεύθη ο Θεός για τις ευχές τους αλλά και τους Αγίους συνεπισκόπους του που παρά τη θέλησή τους να φτάσουν στην Καστοριά να του ευχηθούν, έκαναν δεκτή και σεβαστή την επιθυμία του Μητροπολίτη Καστοριάς να μην εορτάσει τη στιγμή που οι άνθρωποι του Θεού και ο λαός της Πατρίδας μας, διερχόμαστε μια μεγάλη οικονομική κρίση.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Μητροπολίτης Καστορίας, τέλεσε και μνημόσυνο εις μνήμην του Μακαριστού Γέροντός του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ αφού κι αυτός ήγαγε τα ονομαστήριά του την ίδια μέρα.